Our Blog

Participarea la proiectul privind dezvoltarea şi aprofundarea

educaţiei ecologice a elevilor din Judeţul Prahova

Gândeşte verde, gândeşte curat!

Ediţia a VII-a

       Motto:

         „Nu putem schimba pe alţii, dar dacă ne putem schimba pe noi înşine, putem înceta schimbarea înfăţişării Pământului”

(Melodie Beattie)

Astfel a demarat cea de-a VII-a ediţie a proiectului- concurs :

Gândeşte verde, gândeşte curat!/ Think green, think clean!

Proiectul a fost iniţiat şi organizat de Agenţia pentru Protectia Mediului Prahova în colaborare cu parteneri şi sponsori.

Şcoala noastră a fost una dintre cele 13 unităţi şcolare înscrise în concurs. Acţiunile desfăşurate în cadrul proiectului au fost realizate de elevi ai claselor V-VIII, coordonaţi de doamnele profesoare Văsii Aura- Doina şi Dumitraşcu Florentina.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 10.11.2014-15.05.2015, timp în care elevii îndrumaţi de doamnele profesoare au pregătit videoclipuri (fotomontaje sau mici filmuleţe, cu durata de max. 2 min) de promovare a principalelor evenimente din calendarul ecologic (Ziua Mondială a Zonelor Umede- 2 februarie, Ziua Mondială a Apei-22 martie, Luna Pădurii 15 martie-15 aprilie, Ziua Pământului-22 aprilie, Ziua Păsărilor şi a Arborilor-10 mai), au marcat Luna Pădurii prin plantarea unui pom şi au realizat un experiment care să demonstreze necesitatea ocrotirii mediului înconjurător (flora şi fauna).

Activităţile ecologice întreprinse şi materialele realizate de elevii noştri au impresionat juriul drept pentru care Şcoala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, Municipiul Câmpina s-a situat pe locul I în cadrul competiţiei. Participanţii au fost răsplătiţi cu o diplomă, aparatură de uz şcolar (2 videoproiectoare cu ecran, 1 computer) şi materiale sportive (mingi si fileu pentru volei, rachete de tenis, mingi de fotbal, baschet) oferite de sponsori în cadrul festivităţii de premiere desfăşurată în sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova, în data de 4 iunie 2015, fix cu o zi înainte de Ziua Mediului.

Cea mai de preţ reuşită a participării la proiect: contribuţia adusă în sprijinul educaţiei ecologice a tinerei generaţii, premisă pentru un VIITOR VERDE !

“Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă”

(Michel de Montaigne)

Clipul Ziua Mondială a Zonelor Umede

Publicaţii:

http://www.gazetamunteniei.ro/ziua-mondiala-a-mediului/

http://nimicurifantezii.blogspot.ro/2015/06/gandeste-verde-gandeste-curat-gandeste.html

4 Comments

Parerea ta ?